Ellenállhatatlan ízek a horvát nyaralás mellé – nektek melyik lesz a kedvencetek?
Ragyogó tengerpartok, melengető napsugarak, mediterrán apartmanok és természetesen őrületes ízek tobzódnak mindenfelé egy horvátországi nyaralás alkalmával, melyekre lehetetlen nemet mondani. Tartsatok velünk a legjobb horvát éttermekhez, valamint szállásokhoz és ismerjétek meg a nemzeti ételeket, finomságokat is! Gasztrokalandra fel!
Fekete rizottó: a különleges színű étel
Mitől lesz fekete a rizottó és miért jó ez nekünk? Horvátország egy különleges ételét, a fekete rizottót (crni rizoto) a szépia tintájával színezik. A különleges szín mellett ez az étel különleges ízvilágát is garantálja. Ajánljuk mindenkinek, aki rajong a tenger gyümölcseiért és szeretne egy kiváló helyi specialitást megkóstolni. Igazi csemege a mediterrán ízek kedvelőinek!
Soparnik: hamis rétes új ízekkel
Első ránézésre azt gondolhatnátok, hogy egy lapos rétes van előttetek, de a soparnik, vagyis horvát mángoldos lepény elfogyasztása mégis teljesen más élmény lesz.
A kemencében, hamu alatt sült, sós ételt elkészülés után még alaposan átkenik egy kis fokhagymával felturbózott olívaolajjal, hogy biztosan igazi ízbomba kerüljön a tányérra. Ez a hagyományos, dalmát specialitás egyébként böjtkor is tökéletes választás.
Fritule: az édesszájúak kedvence
Kóstoltátok már a horvátok joghurtos tésztából gyártott mennyei desszertjét, a fritulet? Ezekhez az apró, puha, édes fánkocskákhoz ráadásul csokis, karamellás vagy gyümölcsös öntetek is dukálnak! Az egyszerűen elkészíthető, bő olajban kisütött nyalánkságok nem csupán karácsonykor, hanem egész évben nagyon népszerűek. Próbáljátok ki ti is, de vigyázzatok, mert szinte abbahagyhatatlan, amit a végén az alakotok bánhat!